Hungaria | The Ideal Party Drink!

Hungaria
Sparkling wine uit Budapest, Hongarije:

Hungaria Grande Cuvée Brut  
Variëteiten: Chardonnay en Rajna Rizling (Rijn-riesling).
Frisdroog van smaak, zeer karaktervol met mooie schuimkraag.

De met zorg geselecteerde druiven voor deze sparkling wine en de fermentatie in de fles volgens de ‘Methode Classique’, staan garant voor deze harmonisch elegante droge sparkling wine. Won de Zilveren medaille in 2005.

De geselecteerde druiven voor deze sparkling wine komen uit de regio van het Balatonmeer. Ze zijn daar met zorg geoogst volgens de ‘Methode Classique’. De wijnen worden in de productieruimte vlakbij de wijngaard gemaakt en pas daarna naar de fabriek in Budapest vervoerd, waar de wijnen in grote hogedruk tanks worden samengevoegd zodat de Cuvée ontstaat en het Co2 in de wijn blijft. Onder hoge druk blijft de wijn enkele maanden in de tanks.
Aansluitend wordt de wijn voorgebotteld onder hoge druk in Magnum flessen voor een periode van 1,5 jaar. Daarna wordt de wijn gebotteld, wederom onder hoge druk maar nu in de definitieve vorm van 75cl.

De Rijn-riesling is van herkomst Duits en heeft geen specifieke grond nodig om goed tot zijn recht te komen. Uit deze druivenvariëteit zijn vele soorten wijn te maken. Bij een vroege oogst en een laag percentage aan druivensapsuikers is deze druif uitermate geschikt voor de productie van uitstekende sparkling wine. Geeft een bloemfruitige wijn.

Hungaria Extra Dry
De Extra dry (Blauwe Label) is op dezelfde manier geproduceerd als de Hungaria Grand Cuvée Brut, dezelfde druiven en methodes. Maar de Extra Dry heeft geen Liqueur d’expédition (zoetsmaak-maker die wel in de Brut zit). De Extra Dry is dus 100% sparkling wine.

Hungaria Medium Dry Rosé
Licht zoet met veel fruit en mooie bubbels.

Voor bestellingen en/of informatie over de Hungaria sparkling wine zie de contact pagina.